Het behandelteam darmkanker van Ziekenhuis Amstelland verzorgt donderdag 27 juni om 19.30 uur, in samenwerking met revalidatiecentrum Reade, een informatieavond over die ziekte.

Die is één van de meest voorkomende vormen van kanker. In 2018 kregen bijna 15.000 Nederlanders deze diagnose. Darmkanker komt vooral voor bij mensen vanaf 50 jaar, maar kan ook jongeren treffen. Sinds een aantal jaren is het bevolkingsonderzoek in Nederland geïntroduceerd om het aantal sterfgevallen van darmkanker terug te dringen.

Ontmoetingsruimte

Tijdens de informatieavond geven een MDL-verpleegkundige, een MDL-arts, een chirurg, een internist oncoloog, een ergotherapeut en een revalidatiearts van Reade lezingen. Daarbij komen de screening, eventuele symptomen, behandeltraject en revalidatie uitgebreid aan bod.

Men is welkom in de ontmoetingsruimte van het ziekenhuis. Toegang, koffie en thee zijn gratis. Aanmelden via www.ziekenhuisamstelland.nl. De zaal is open om 19.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.