“Iedereen heeft een talent,” zei woensdag Sudais Moulawizadeh op Scholengemeenschap Panta Rhei. Hij was daar bij klas 1 van de mavo, waar hij ooit begon en zijn voormalige mentor ontmoette. Sinds hij op Panta Rhei stroomde hij door naar een Havo-opleiding bij het Keizer Karel College, waarvoor hij woensdag zijn diploma kreeg.

Drie jaar geleden zat hij op Panta Rhei in klas 2-kader. Het moederland van Sudais Moulawizadeh is Afghanistan en hij vertelde aan de klas over de voortgang die hij heeft geboekt, sinds hij van het reguliere basisonderwijs naar het speciaal onderwijs werd gestuurd. Hij werkte hard, kwam met een vmbo-kader advies op Panta Rhei en had al snel de wens om uiteindelijk zijn vwo-diploma te halen.

Netwerk

Na twee jaar Panta Rhei was hij genoeg gegroeid om de overstap te mogen maken naar 3-havo op het Keizer Karel College. En passant bouwde hij in zijn middelbare schoolperiode een netwerk op en regelde hij stages op interessante plekken, zoals bij de Rabobank en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hij vroeg woensdag de leerlingen naar hun toekomstdromen en hield hen duidelijk voor dat die bereikbaar zijn voor wie daar hard voor wil werken. “Laat niemand je wijsmaken dat je droom te hoog gegrepen is. Iedereen heeft een unieke gave. Als je er echt voor gaat, kun je alles bereiken. Gebruik je tegenslagen als bouwstenen.”

Docenten van Panta Rhei staan volgens hem aan de basis van zin succes. “Zij zagen mijn talent en hielpen me om mijn kansen te benutten. Nu wil ik op mijn beurt met mijn verhaal jongeren inspireren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.