Voor het eerst is de nieuwe kinderburgemeester een jongen. Na Jara Zurr en haar voorgangsters wordt Lieuwe woensdag 10 juli  aan het begin van de raadsvergadering geïnstalleerd door burgemeester Tjapko Poppens. Nieuw is ook dat de gemeente geen achternaam van de kinderburgemeester wenst te openbaren.

“We hebben er dit jaar voor gekozen de achternaam niet te communiceren”, meldt een woordvoetster van de gemeente. “Jara werd toch best vaak buiten de gemeente om benaderd en dat willen we hiermee voorkomen.” Ofwel: De functie is alleen bestemd voor de gemeente.

Skills

Zes kandidaten streden erom. Een jury – bestaande uit de burgemeester, wethouder Frank Berkhout en de raadsleden Bas Zwart (VVD) en Ilika Polderman (Groen Links) – beoordeelden kandidaten op hun ‘burgemeester skills’. Zo moesten de kandidaten op de foto, een lintje doorknippen, een camera interview houden en een 1-minuut toespraakje houden.

Na juryberaad maakte burgemeester Tjapko Poppens bekend dat Lieuwe (?) de nieuwe kinderburgemeester wordt. Hij vertelde trots te zijn op alle kandidaten en uit te kijken naar de samenwerking met de kinderburgemeester. Ook vroeg hij of Lieuwe hem de stad kon laten zien, omdat de burgemeester net nieuw is en de nieuwe kinderburgemeester al langer in Amstelveen woont. Die blijft de functie houden gedurende het het schooljaar 2019-2020. Hij gaat mee met de burgemeester of wethouders mee naar evenementen als de intocht van Sinterklaas, de Vierdaagse en de herdenkingen op 4 en 5 mei.

 

2 REACTIES

  1. Jara mag alleen door de gemeente ingezet cq benaderd worden! Ergens vreemd . Een kinderburgemeester en een kinderraad zullen toch ook wel een mening hebben als ze worden benaderd door andere kinderen over trapveldjes, speelplaatsen, kindvriendelijke kunstwerken enz. Kinderen kunnen vaak met hele orginele oplossingen en meningen komen waar volwassenen nooit aan zouden denken. Tegelijkertijd geef je dan zo’n kinderraad en burgemeester meer handen en voeten en natuurlijk moet een volwassene ze terzijde staan. Nu blijft het zo hangen in windowdressing.

  2. Een burgemeester die niet door burgers kan worden benaderd..

    Lieuwe(?) is een fopspeen, een speeltje van B&W, een etalagepop. Democratie als vertoning ipv realiteit.

    Het wachten is op foto’s van wethouders met een onherkenbaar gemaakte ‘Lieuwe’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.