Deze zomer is in Museum Jan van der Togt de tentoonstelling ‘Spelen met kleuren, kleine ontdekkingen’ van de Japanse kunstenares Ayako Rokkaku te zien (8 juni t/m 25 aug.). In juli verhuist Rokkaku haar atelier naar de museumzaal waar bezoekers haar unieke manier van werken van dichtbij kunnen beleven. Speciaal voor kinderen zijn er workshops waarbij zij samen met Rokkaku kunnen schilderen.

Rokkaku schildert een eigen wereld van heldere kleuren en terugkerende symbolen zoals bloemen, diertjes, boten en huisjes. Een terugkerend motief in haar werk zijn meisjes met grote Japanse manga ogen en lange armen die zij vaak close-up afbeeldt.

In de weekenden van 13-14 en 20-21 juli werkt de kunstenares live aan een kunstwerk op zaal tussen 12-17.00 uur. Ze maakt speciaal voor de tentoonstelling ter plaatse een schilderij, door met blote handen acrylverf direct op het doek of karton aan te brengen.

Live painting op: Zaterdag 13 en zondag 14 juli: 12.00 – 17.00 uur
Zaterdag 20 en zondag 21 juli: 12.00 – 17.00 uur

Kinderworkshops
Op de zondagen 14 en 21 juli om 14.00 uur worden gratis workshops gegeven waarbij kinderen de kans krijgen zelf met haar mee te schilderen. Ook volwassenen zijn welkom.

Kinderworkshops op: Zondagen 14 en 21 juli, van 14.00 tot 15.00 uur

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.