Niet in bijvoorbeeld een boekhandel, maar in de poptempel P60 wordt het debuutboek van de in Amstelveen wonende Hans Breuker vrijdagavond 14 juni (20.00 uur) gepresenteerd. Het heet ‘Mack Dime, het verraad van Lady Charlamane’ en is volgens hemzelf een werk “bomvol spanning, humor en lekkere wijven, dat leest als een actiefilm”.

Breuker noemt zich ondernemer, kunstenaar en nu dus ook schrijver, runt het bedrijf Relatiemarketeers en is lid van de Ondernemersvereniging Amstelveen. Zijn boek is, zegt hij zelf, ‘een kruising tussen James Bond en rapper 50 cent’. Omdat hij in Amstelveen is geboren, speelt het verhaal zich goeddeels ook daar af. “Er wordt geschoten bij jachthaven De Boekanier bij de Vu, er is een achtervolging met vuurgevecht bij het Gelderlandplein, een bezoek aan een van de flats rond halte Zonnestein en een race op de Beneluxbaan.”

Serie

Blijkbaar is hij voornemens er een serie van de maken, zodat dit boek een eerste deel is. Daarin loopt Mack Dime in een val, opgezet door zijn oud protegé Lady Charlamane. “Dime securities is het grootste private beveiligingsbedrijf van Europa maar Mack is een adrenaline junkie, drankorgel en womaniser, bijna dagelijks te vinden in de roddelpers door zijn roekeloze gedrag. Deze keer is het echter ernstig, Mack moet op de vlucht voor de politie en een klein leger huurlingen. Niet alleen zijn eigen leven hangt aan een zijden draadje, dat van zijn bedrijf en van zijn rechterhand Sheila.” De auteur belooft vol humor en natuurlijk femme fatales.

In 2016 verkocht hij zijn bedrijf Schoonspoeler Nederland, waarna hij een marketingbureau begon, dat zich richt op ‘het verbeteren van de emotionele binding tussen bedrijf en klant’. Los daarvan uit hij zijn creativiteit, waarover hijzelf overigens allerminst bescheiden is, in schrijven en schilderen. “Het leuke is dat ik daarin ook gekke marketing uitingen kan uitproberen”.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.