Op de Van Heuven Goedhartlaan racen auto’s en bewoners zijn dat beu. Donderdagmorgen klaagden zij erover tijdens een wijkschouw op initiatief van CDA-raadslid Sandra van Engelen (foto 2e van links). Behalve zijzelf gingen onder meer van verkeerswethouder Rob Ellermeijer, ambtenaren en iemand van de verkeerspolitie mee.

Door de werkzaamheden aan de Beneluxbaan wordt de weg steeds vaker gebruikt als sluiproute door automobilisten en motorrijders. Tussen de rotondes Zonnestein en de Rembrandtweg liggen geen obstakels waardoor  met grote regelmaat met hoge snelheid wordt gereden. Ook voor de vele fietsers, onder wie veel kinderen van de scholen Michiel de Ruyter en Roelof Venema, is de situatie onveilig.

Drempel

De weg is te smal en de hoeveelheid verkeer is, mede door het aan de Van Heuven Goedhartlaan gelegen bedrijventerrein, te omvangrijk. Sandra van Engelen woont zelf aan de Van Heuven Goedhartlaan. Ze vertelde het gevoel te hebben dat de problematiek op het raadhuis nog teveel wordt gebagatelliseerd. Met veelvuldige klachten van is blijkbaar niets gedaan. Ellermeijer toonde zich dar wél gevoelig voor. Hij kondigde verkeerstellingen en snelheidsmetingen in de straat aan. Vooruitlopend op de herinrichting van de Van Heuven Goedhartlaan wordt ook, wellicht na de zomer, een tijdelijke drempel zal aangelegd, beloofde hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.