Op de Amstellanddag van afgelopen zondag kreeg het team van de Portugees Israëlitische begraafplaats Beth Haim veel complimenten van bezoekers over de verzorging ervan. Voor de komende tijd zijn eer weer dagen voor vrijwilligers die zich daarmee bezig houden. Op de woensdagen 12 en 26 juni.
Om te voorkomen dat vrijwilligers elke keer moeten schoffelen, niet het leukste werk maar wel belangrijk voor de toegankelijkheid, gaat de stichting die het beheert nieuwe projecten starten. Zij hoort graag van hen of er interesse is om mee te doen.

Werkzaamheden

Soorten werk: repareren van de houten vlonderbrug op veld 1824-1808; het kleine houten huisje aan de Julianalaan opknappen; op een aantal mooie plekjes op de begraafplaats monumentale grafstenen vrijmaken van onkruid en gras;  onderhoud van toegangshekken (schoonmaak- en schilderwerk) aan de Bullewijk (de poort), de Kerkstraat en de Julianalaan; het behandelen van de (wit) marmeren grafzerken met Bio Wash (onder begeleiding); bosmaaien met een accu bosmaaier op de oude velden (onder begeleiding).

Naast het groenwerk zijn er veel overige (lichte) klusjes te doen zoals het Rodeamentoshuis opruimen, de prullenbakken legen, bankjes en hekjes afnemen en helpen met de koffie en de lunch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.