In juni en augustus staat een promotieteam van Stibat staat op 7 juni en 2 augustus van 10.00 tot 16.30 uur op de vrijdagmarkt in het Stadshart om de inzameling van lege batterijen te promoten.

Het team van Stibat deelt gratis batterij bewaarboxen uit. Door gebruikte batterijen in te leveren, kunnen grondstoffen zoals staal, zink en mangaan opnieuw worden gebruikt. Bovendien kunnen inleveraars er prijzen mee winnen.

Het team geeft  informatie over batterijenrecycling en alle inleverpunten in de buurt. Iedereen die langskomt ontvangt een handige Batterij Bewaarbox. Zo slingeren lege batterijen niet meer in huis voordat ze worden ingeleverd.

Inleveren

Overal waar men batterijen of producten met ingebouwde batterijen koopt, kan men die ook weer inleveren. Ook hebben de meeste ondergrondse glascontainers in Amstelveen een speciale opening voor lege batterijen. Een batterij die niet uit een apparaat gehaald kan worden, zoals een accu van een boormachine, kan naar het afvalbrengstation op het bedrijventerrein Legmeer.

Prijs

Ieder huis in Nederland bezit gemiddeld zo’n 118 batterijen, waarvan er gemiddeld 81 in gebruik zijn. Lege batterijen bevatten waardevolle grondstoffen. Het inzamelen is daarom goed voor het milieu, zegt de gemeente. “Bovendien kunnen inleveraars er mooie prijzen mee winnen, zoals een reischeque van 1.000 euro.” Zij doen 10 lege batterijen en een briefje met naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres in een zakje en leveren dat in bij een inleverpunt. Elke maand trekt Stibat 103 prijswinnaars. Meer informatie en de actievoorwaarden op www.legebatterijen.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.