Aan de Meander is zonder de gemeente ervan in kennis te stellen een bouwkeet geplaatst die uiterlijk eind deze week weg moet. Volgens wethouder Herbert Raat van handhaving maken wel meer aannemers zich schuldig aan het een rommeltje maken van de omgeving van bouwplaatsen. Met het oog op de vele werkzaamheden in de stad in de komende jaren bekijken B&W of strengere regelgeving, die in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) moet worden neergelegd, mogelijk is.

Van dat laatste zijn er voorbeelden in Den Haag en Amsterdam. De gemeentesecretaris onderzoekt welke aanpassingen in de Amstelveense APV nodig zijn.

Parkeerplaatsen

De bouwkeet in het Stadshart, geplaatst zonder enige melding, neemt vier parkeerplaatsen in beslag. Uiterlijk eind deze week moet de aannemer het ding hebben verwijderd. Anders doet de gemeente het zelf en volgt er een rekening.

“Het is onacceptabel dat aannemers hun spullen zomaar ergens neerzetten in onze stad,” zegt Raat. “Als aannemers niet zelf hun zaken opruimen, dan doen wij het en volgt een rekening voor het bedrijf. Zo voorkomen we onnodige overlast.”

Groenhof

Overigens is de bouwkeet aan Meander onderwerp van gesprek geweest met de eigenaar. Hij kreeg van de gemeente twee weken om het ding te verwijderen, maar heeft tot nu toe geen actie ondernomen. Vandaar de waarschuwing van de gemeente. Zij werd door buurtbewoners op de hoogte gesteld van de keet. Eerder werden aannemers bij winkelcentrum Groenhof al aangesproken op achtergelaten rommel. Ook toen trokken buurtbewoners bij de gemeente aan de bel.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.