Zonder lokale media uit nodigen was verkeerswethouder Rob Ellermeijer erbij aanwezig toen maandag ruim tweehonderd leerlingen van het Amstelveen College leerden over gevaren van appen op de fiets. In de aula van de school werd over gebruik van smartphones op de fiets een presentatie gegeven door Michael Kulkens (foto boven), vader die daardoor zijn tienerzoon Tommy-Boy verloor.

Tommy-Boy overleed in 2015. Met zijn smartphone in zijn hand, zijn ogen even op het scherm en zijn koptelefoon op één oor, stak hij zonder om zich heen te kijken de Franse Kampweg in Bussum over. Hij werd aangereden.

Ongevallen

Ook wethouder Rob Ellermeijer sprak leerlingen toe.

Michael Kulkens richtte na het ongeluk de stichting T-Butterfly op, die tot doel heeft zo veel mogelijk scholieren in Nederland te bereiken. Inmiddels hebben in Nederland meer dan 45 duizend leerlingen het verhaal van Kulkens gehoord. Nu ook de leerlingen van het Amstelveen College dus.

Volgens rector Anke de Peuter van het Amstelveen College is het gebruik van de smartphone de oorzaak van veel verkeersongevallen. “T-Butterfly laat dat heel dichtbij komen.”

Levensgevaarlijk

“Het verhaal van Michael Kulkens is confronterend, maar tegelijk zo hard nodig”, zegt verkeerswethouder Rob Ellermeijer.  “Voor deelnemers aan het verkeer is de smartphone levensgevaarlijk. We hopen dat ook andere scholen in Amstelveen gebruikmaken van de mogelijkheid om deze presentatie door de stichting T-Butterfly te laten verzorgen.”

In de bushokjes rond scholen in Amstelveen hangen deze week posters die wijzen op de gevaren van appen op de fietsen. Vanaf volgende maand is appen op de fiets verboden in Nederland.

 

1 COMMENT

  1. Voorlichting is natuurlijk goed, maar laat dat ook vergezeld gaan van een snoeihard langdurig volgehouden bekeuringsbeleid . Geen waarschuwingen , direct een fikse boete. Dat spreekt zich ook snel genoeg rond op de scholen. Dit geldt uiteraard ook voor automobilisten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.