Wie dacht dat gras vooral groene stengels zijn, zal iets geheel onverwachts zien tijdens de IVN rondleiding op zondag 9 juni (10.00 uur). die bij de Urbanuskerk start.  Langs de Poel staan allerlei soorten gras in bloei, in boeiende kleuren en vormen. En natuurlijk is er veel meer: vleesetende zonnedauw, jonge eendjes en ganzen op het water, en veel vogelgeluiden.

De Poel geeft een goed beeld van hoe het vroegere Amstelveense veenlandschap eruit zag. Zodra men van de paden afgaat, wordt het golven van de drassige grond onder de voetstappen gevoeld. “Dat is een heel bijzondere beleving”, zegt IVN, een vereniging die blijkbaar alleen de afkorting prijs wil geven, maar vroeger Instituut voor Natuureducatie heette.

De IVN natuurgidsen laten deelnemers aan de rondleiding veel ontdekken, en wat voor sommigen geheel nieuw is. “Zij zullen nooit meer op dezelfde manier langs De Poel wandelen”.  Deelname is gratis. Tip: doe stevig schoeisel aan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.