In de aanloop naar World Ocean Day op 8 juni ruimt Nestlé een week lang zwerfafval op in Amstelveen, waar het hoofdkantoor is gevestigd. Ook in Nunspeet trouwens, waar de fabriek staat. Van 3 tot en met 7 juni gaan medewerkers de staart op om een interne Plastic Awareness Week te houden.

Nestlé heeft eerder dit jaar een reeks specifieke acties gedefinieerd om haar commitment dat 100% van haar verpakkingen in 2025 recyclebaar of herbruikbaar moet zijn, na te komen. Speciale aandacht geeft zij aan het terugdringen van plastic afval. “Dit vereist een gedragsverandering van ons allemaal en Nestlé weet dat er geen betere plek is om te beginnen dan bij zichzelf”, zei het bedrijf.

Goede buur

Het verzamelde afval zal zij in samenwerking met de stichting Juttersgeluk sorteren, recyclen en zelfs upcyclen tot items die een plek krijgen in het Nestlé Amstelveen kantoor.

“We willen een goede buur zijn. En als onderdeel van onze missie om een afvalvrije toekomst vorm te geven, zetten wij als Nestlé Nederland onze medewerkers weer een klein stapje in die richting”, zegt CEO Fabrice Favero van Nestlé Nederland.

Cares

De interne Plastic Awareness Week is onderdeel van het Nestlé Cares initiatief, een wereldwijde aanpak van het bundelen van vrijwilligerswerk door Nestlé medewerkers. Nestlé medewerkers van over de hele wereld krijgen in aanloop naar World Ocean Day op 8 juni de mogelijkheid deel te nemen aan lokaal georganiseerde initiatieven, in samenwerking met lokale partners en gemeenschappen.

Veel merken

Nestlé is ‘s werelds grootste voedingsmiddelenproducent en heeft in 189 landen  328.221 medewerkers. De bijna 2000 merken variëren van wereldwijd iconische merken als NESCAFÉ en NESPRESSO tot en met lokale favorieten als BROS. In Nederland worden daarnaast onder meer MAGGI, GARDEN GOURMET, KITKAT, Nestlé babyvoeding zoals NESTLÉ PyjamaPapje en NAN OPTIPRO verkocht, alsook water waaronder SAN PELLEGRINO en VITTEL, en voeding voor honden en katten zoals FELIX, BONZO en Purina ONE.

 

 

5 REACTIES

  1. Alle hulde voor deze actie van Nestlé!
    Echter dit is toch de taak van de gemeentelijke reiniging of ben ik nu abuis?

  2. Terugtredende overheid, Olaf. Dat is het credo van de neoliberalen die maatschappij met de rotzooi van hun wanbeleid opschepen.

  3. Zou het niet zo zijn dat het bedrijfsleven en de overheid beiden hierin een taak hebben? Bijvoorbeeld dat het bedrijfsleven zo veel mogelijk recyclebaar en zo weinig mogelijke soorten plastic ontwikkelt en de overheid dit aanmoedigt door wetten en mogelijkheden te bieden tot gescheiden inzamelen?
    Dat opruimen is natuurlijk een te loven initiatief, maar het zou beter zijn dat er zo weinig mogelijk afval ontstaat en dat ligt niet enkel aan de burgers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.