Uiteraard is de VVD-fractie het met haar eigen wethouder Herbert Raat eens dat Schiphol eerst maatregelen moet nemen om overlast te verminderen, voordat Amstelveen over eventuele groei van het aantal vluchten wil praten. Dat staat ook in een zogenoemd ‘position paper’ van B&W. En de VVD vraagt zich af of Schiphol ’s nachts en de weekends niet dicht kan.

Paul Feenstra

De VVD-er Paul Veenstra zegt dat het zijn partij om ‘een goede balans tussen leefbaarheid en werkgelegenheid in de luchtvaart’ gaat. Maar wat hem betreft slaat de weegschaal van lusten en lasten op dim moment naar de laatste door.  “Dat geldt ook voor de veiligheid”, zegt hij.

Beperking

Volgens hem laat Schiphol op het ogenblik vliegtuigen maar dwars over Amstelveen vliegen, wat veel hinder voor de inwoners, ook ’s nachts en in het weekend, veroorzaakt. En vorig weekend werd weer eens duidelijk dat ook de zondagochtend daarbij niet wordt gespaard. Op de lange termijn is een vliegveld in zee naar de mening van Feenstra, zoals Raat eerder zei, de enige oplossing. Maar op korte termijn moeten vluchten naar Lelystad worden verplaatst, met aansluitend treinvervoer uit Europa. En volgens de VVD moet ook serieus worden gekeken naar beperking van de vluchten ’s nachts en in de weekends.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.