Naasten van jonge mensen met dementie kunnen dinsdag 4 juni om 18.00 uur een bijeenkomst in De Meent aan Orion 3 bijwonen over wat hen na de diagnose te wachten staat.

De diagnose dementie betekent een einde aan een periode van vermoedens en onzekerheid. Enerzijds is er opluchting omdat men eindelijk weet wat er aan de hand is. Maar anderzijds is het een verschrikkelijke diagnose, zonder hoop op genezing. En wat gebeurt er dan na de diagnose? Krijg je hulp (van wie?) of moet men die zelf hulp zoeken. Met welke personen, instanties en wetten krijgt men te maken? En hoe een beetje het overzicht te houden?

Alternatief programma

Op deze bijeenkomst zullen worden ervaringen en tips uitgewisseld onder leiding van Hanneke ten Brinke van Mantelzorg & Meer. Deze bijeenkomst is bedoeld voor naasten, mantelzorgers en familie van jonge mensen met dementie in de regio Amstelland en Meerlanden. Jonge mensen met dementie zijn zelf ook welkom. Een profes­sional zal voor hen een alter­natief pro­gram­ma aan­bieden in een andere ruimte. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 19.15 uur, waarna een gezamenlijke maaltijd in het café van De Meent wordt aangeboden door Alzheimer Nederland.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Jeantien Brugma,  dementiejong@gmail.com. Meer informatie kunt u vinden op www.alzheimer-nederland.nl/projectgroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.