Het festival Jazz in het Dorp wordt dit jaar op zondag 1 september (14.00 tot 21.00 uur) voor de zesde keer gehouden. Vorig jaar trok het volgens de organisatoren  ruim 12.000 bezoekers. De toegang is net als vorige jaren gratis.

Lorren. Foto: Jaap Maars

Dit jaar worden drie verschillende muziekpleinen ingericht, met elk een eigen muziekstijl. Op het Swing Plaza, kan men terecht voor dansbare jazz en soul. Ook Museum Jan van der Togt opent er zijn deuren voor luistermuziek.

World Plaza

Het World Plaza biedt muziek van over de hele wereld. Van Afrikaanse invloeden tot latin, maar ook blues en americana.

Dirk Scheele. Foto: Jaap Maars

Op het BeyondJazz Plaza gaan ce muzikanten een stapje verder dan traditionele jazz. Zij spelen daar ‘future jazz, funk & soul, fusion en new generation’, meldt de organisatie. Naast op de drie pleinen spelen ook op andere kleine podia bandjes.

Shirma Rouse

Shirma Rouse. Foto: Thareyck Martina.

Tot degenen die optreden behoort onder anderen Shirma Rouse, die samen met de 18 koppige Dutch Concert Big Band dit jaar voor de slotact zorgt. Verder wil de organisatie nog niets over het programma zeggen. Voor de kleintjes is Dirk Scheele er, die ook vorig jaar succes had en ook nu Jazz in het Dorp zal openen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.