Voor jonge mensen met dementie was het sponsorgeld bestemd. Het bestuur van schaatsvereniging De Poelster overhandigde een cheque van € 4000 aan de dagbesteding van Zonnehuis De Luwte. Dat bedrag was de opbrengst bam een sponsorloop.

De vereniging werd daartoe min of meer gestimuleerd doordat twee leden op relatief jonge leeftijd Alzheimer kregen. Een van hen is deelnemer van een op die doelgroep gerichte dagbesteding voor jonge dementen en nam de cheque in ontvangst.  Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen was er bij en roemde het initiatief van de schaatsvereniging. Hij zei dat met de diagnose van dementie het leven niet stopt. “Er volgen vele jaren  vol verdriet, liefde, fijn ervaringen en wonen in deze stad.”

Het geld van de sponsorloop wordt gebruikt voor activiteiten het uitbreiden van mogelijkheden om te fitnessen, musea te bezoeken en bijvoorbeeld kookworkshops te volgen door jonge dementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.