Vijf oecumenische gebedsdiensten worden er van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juni (19.30 uur) gehouden in Amstelveen en Buitenveldert onder het motto ‘op weg naar Pinksteren’.  De diensten duren ongeveer een half uur en geloofsgetuigen staan er in centraal. Meer informatie op www.kerkenamstelveen.nl.

Op maandag 3 juni staat in de De Goede Herderkerk aan de Van Boshuizenstraat 420 priester Frans van der Lugt centraal. Hij werd vermoord in het Syrische Aleppo op 7 april 2014.

Apostolisch

Op dinsdag 4 juni gaat het in het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Graaf Aelbrechtlaan 140 om Dag Hammarskjöld, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, die onder verdachte omstandigheden is omgekomen. Na zijn dood werd het manuscript ‘Merkstenen’ gevonden. Mystieke teksten die volgens de organisatoren het overwegen alleszins waard zijn.

Titus Brandsma

Woensdag 5 juni is er in de Titus Brandsmakerk, Westelijk Halfrond 1, aandacht voor Titus Brandsma, die voor hij werd opgepakt in de oorlog hoogleraar was in Nijmegen. De laatste jaren is er hernieuwde aandacht voor hem en worden nieuwe bronnen ontsloten.

Dietrich Bonhoeffer

Kruiskerk

Donderdag 6 juni komen in de Kruiskerk, Van de Veerelaan 30a, teksten van Dietrich Bonhoeffer aan de orde. Recent verscheen er een werkschrift met gedichten, gebeden en nieuwe liederen bij zijn gedichten, als opmaat naar 2020, als het vijfenzeventig jaar geleden is dat Bonhoeffer werd terechtgesteld.

Vesper

De laatste vesper op vrijdag 7 juni in de Paaskerk, Augustinuspark 1, wordt in meer algemene zin stil gestaan bij de vervolgden wegens hun geloof. Vaker dan vroeger worden we opgeschrikt door berichten over vervolgingen van christenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.