In het kader van de door stichting Tpodium georganiseerde serie ‘Blues in de Wijk’ treedt vrijdag 24 mei de St. Louis Slim Blues Band op in Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt.St. Louis Slim, vernoemd naar een nummer van Seasick Steve, bestaat uit vijf muzikanten. Zij komen uit de regio Rotterdam. Dat gaat niet op voor hun Lead Zangeres: ‘Dame Monique Brinkman, die uit Haarlem en ABN spreekt.

De muzikanten werden beïnvloed door onder meer de Chicago blues van Muddy Waters, John Lee Hooker en Big Mama Thornton. Hun roots liggen ook in de sixties-blues van John Mayall en Paul Butterfield.

Covers

In hun vertolking van de covers, gaan ze verder dan de meeste andere performers in de blues-scene. Met hun nummers hebben ze een unieke eigen stijl gevonden; Van stevige blues tot en met prachtige, gevoelige ballads, met hier en daar een knipoog naar Glamrock. De band bestaat dit jaar tien jaar en treedt veel op in Nederland, maar ook Duitsland en België. In 2016 stond hij in de finale van de Dutch Blues Foundation.

De Band bestaat uit:  Monique Brinkman – zang; Michel de Kok – bleusharp; Robin Freeman -leadgitaar; Dirk Jan van Steenbruggen – basgitaar; Peter Kok – drums.

https://www.youtube.com/watch?v=RMuK_mOLWYU

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.