In aanwezigheid van de daar exposerende kunstenaar Klaas Gubbels en ruim tweehonderd genodigden is in het Jan van der Togt Museum zondag de eerste editie van ARTZUID Annex Amstelveen geopend. “Geweldig dat ARTZUID ook Amstelveen aandoet deze editie,” zei cultuurwethouder Herbert Raat. Hij bedankte de aanwezige gemeenteraadsleden dat zij dit plan steunden en scheidend waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn, die volgens hem oog heeft voor het grotere belang van een goed kunst- en cultuurbeleid.

“Amstelveen bruist op cultureel gebied”, Raat, wijzend op de ook in het Oude Dorp zaterdag gehouden amateurkunstmarkt.  Directeur Cintha van Heeswijck van de Stichting Art Zuid, gaf een toelichting op de keuze van de werken en de wijze waarop de locatie is gekozen. Als laatste vertelde Marieke Uildriks, directeur Museum Jan van der Togt meer over de expositie van Klaas Gubbels, die tegelijk werd geopend en tot en met 25 augustus een selectie toont van schilderijen die in nauwe samenwerking met de kunstenaar tot stand is gekomen. Naar aanleiding van zijn vijfentachtigste verjaardag worden circa 25 werken tentoongesteld die veel voor de kunstenaar betekenen en waar hij zijn hele leven geen afstand van heeft willen doen. Te zien zijn schilderijen uit diverse periodes van zijn leven; van het oude onderzoekende werk, tot de welbekende kan én nieuw werk.

Aankoop beeld Klaas

De gemeente kan één beeld van Klaas Gubbels aanschaffen. Inwoners van Amstelveen kunnen daarvoor hun keuze binnenkort kenbaar maken. Meer informatie hierover volgt later.

Op de foto v.l.n.r.: Marieke Uildriks (directeur Museum Jan van der Togt), kunstenaar Klaas Gubbels, Cintha van Heeswijck (Directeur Stichting Art Zuid), wethouder Cultuur Herbert Raat en burgemeester Bas Eenhoorn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.