Op sportverenigingen richt de gemeente zich nu om alcoholgebruik onder jongeren verder terug te dringen. Zij doet mee met NIXzonderID, een actie waarmee jongeren worden opgeroepen hun ID klaar te houden als ze tabak of alcohol willen kopen. Want het blijft voor de vrijwilligers in sportkantines lastig de juiste leeftijd te schatten, beseft sportwethouder Rob Ellermeijer. Met de actie motiveert de gemeente volgens hem de verkopers de ID-check te doen bij jongeren die alcohol willen kopen. “En we sporen jongeren aan hun ID spontaan te laten zien.”

 Goede bedoelingen

In de sportkantines kunnen jongeren intussen betrekkelijk makkelijk aan alcohol komen, alle goede bedoelingen van de verenigingen ten spijt, zegt Ellermeijer. “Daarom is het goed extra onder de aandacht te brengen dat alcohol onder de 18 jaar niet is toegestaan, ook niet in sportkantines. In relatie tot de verstrekte vergunning is het de verantwoordelijkheid van de sportvereniging toezicht te houden.”

 De campagne NIXzonderID is een landelijke campagne die loopt van 23 mei tot 3 juni. De gemeente Amstelveen ondersteunt de landelijke campagne via social media en vraagt sportverenigingen per brief mee te doen met de campagne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.