Ook toevallig. Terwijl zaterdag (25 mei) ‘24H Amstelveen’ wordt gehouden ter voering van de zogenaamde verjaardag van de stad, vindt in heel Nederland de derde Independent Bookstore Day plaats. Met speciale uitgaven in gelimiteerde oplagen, optredens van schrijvers en dichters en bijzondere activiteiten.  De lokale boekwinkels Libris Venstra aan het Stadsplein en Blankevoort aan de Rembrandtweg doen er aan mee. viert zowel Independent Bookstore Day als ‘24h Amstelveen’.

Venstra viert zowel Independent Bookstore Day als ‘24h Amstelveen’. Van 11.00 – 17.00 uur kan men er terecht voor de zogenoemde SHLFIE speurtocht voor kinderen en volwassenen. Verspreid over de winkel staan zes SHLFIES met de favoriete boeken van verschillende personen en personages. Men kan met het zoeken er naar een boekenbon van 25 euro winnen.

Boekenpraat

Van 11.00 – 12.30 uur wordt de Boekenpraat met SHLFIE gehouden. Op https://shlfie.nl/bookstoreday2019/ kan men duidelijk maken welke boeken men belangrijk vindt. De mannen van SFLFIE maken er dan een magneetsticker van die tijdens Bookstore Day tussen 11.00-12.30 uur in de winkel kan worden opgehaald. “Dat levert gegarandeerd leuke boekenpraat op”, denkt Venstra.

KLM

Ron Wunderink. Foto: Thesi Geesink.

Van 14.00 – 15.00 uur is er een Kleine Taartjes proeverij met auteur / bakker Meike Schaling van Petit Gateau.  Om 16.00 uur spreekt ereburger van Amstelveen Ron Wunderink over zijn boek ‘Met KLM de wereld rond’ en signeert hij dat na afloop.

In het kader van 24h Amstelveen geeft Libris Venstra koffie-expert Michiel van 19.00 – 20.00 uur en van 20.00 – 21.00 uur een baristacursus. Wat is ervoor nodig om dagelijks meer dan 400 topkwaliteit specialty koffies neer te zetten? Over boonsoorten, direct trade, roasting, apparatuur, espresso en microfoam. Maximaal 8 deelnemers per sessie. Aanmelden via info@venstra.nl

Elk uur is er een andere kortingsactie. Het overzicht daarvan vindt u op www.venstra.nl/activiteiten.

Speciale prijs

Er zijn ook talloze speciale uitgaven alleen op deze dag te koop zijn. Het gaat om zeventig  exclusieve publicaties, gesigneerde exemplaren en scherp in prijs verlaagde boeken, van onder anderen Brett Easton Ellis (speciaal vooruit op deze dag te krijgen), A.F.Th. van der Heijden (een exclusieve uitgave), Levi Weemoedt, Esther Verhoef en Ottolenghi (gesigneerd), Maarten Biesheuvels Verhalen uit het gekkenhuis (luxe editie) en Neerlands Hoop in Bange Dagen (zeer scherp in prijs verlaagd).

Kijk op www.venstra.nl/activiteiten of www.bookstoreday.nl voor alle speciale uitgaven en activiteiten.

Blankevoort

Blankevoort zegt ter gelegenheid van de derde editie van Bookstore Day prachtige aanbiedingen beschikbaar te hebben. Zo zijn er de specials van Bookstore Day, alleen op 25 mei te koop. Sommige titels zijn nieuw en nog nooit eerder verschenen, andere titels zijn speciaal voor deze dag door de auteur gesigneerd (bijvoorbeeld Ottolenghi’s Simpel), opnieuw uitgegeven of scherp in prijs verlaagd. Maar sommige titels zijn slechts in zeer kleine oplage beschikbaar, waarschuwt Blankevoort. Wie interesse heeft voor een bepaalde titel diet er goed aan dat van tevoren in de winkel bekend te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.