De ‘Rijke Weidevogel Boulevard’ in Amstelland wordt donderdag 16 mei om 15.00 uur officieel geopend door burgemeester Bas Eenhoorn. Dat gebeurt aan de Ringdijk 26 in de Bovenkerkerpolder.

Langs de middenweg is een uitkijkpunt gerealiseerd en op verschillende punten hangen informatieborden en zijn en kruidenrijke stroken aangelegd. Op de weilanden van ongeveer 10 boeren hebben vrijwilligers samen met schoolkinderen uit Amstelveen afgelopen najaar een bloemenstrook ingezaaid van twee meter breed en circa vier kilometer lang. Die stroken beginnen zich te ontwikkelen.

Grutto

Amstelland is één van de weinige plekken in ons land waar het nog wel goed gaat met de weidevogels. Waar in elders in het land de aantallen grutto’s elk jaar afnemen met zo’n 5%, blijven die in het Amstelland op niveau. Een prestatie die te danken is aan de inzet van de boeren in dit gebied, met ondersteuning van ANV de Amstel, Collectief Noord-Holland Zuid en Vogelbescherming Nederland.

Bij de opening wordt uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij het goed beheren van een weidevogelgebied, wat de lokale agrariërs hier voor doen (en laten) en hoe de boulevard nauw verweven is met de Boeren van Amstel, de nieuwe coöperatieve melkfabriek in Ouderkerk aan de Amstel.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.