“We hebben drie dochters en een zoon”, zei raadslid Bert de Pijper van de ChristenUnie. Hij heeft het niet altijd zo gezien, want Mathijs overleed 33 jaar geleden, voor de bevalling. In de loop der jaren is hij het  graf op Zorgvlied vaker gaan bezoeken, omdat het besef naar zijn zeggen bij hem doordrong dat die gedenkplaats belangrijk voor hem is. Hij en zijn vrouw Adrie vertelden het allemaal zondag in de uitzending ‘Ik mis je’ van EO-tv.

Hij droeg het kistje zelf naar de begraafplaats, maar had er moeite mee het daarna te bezoeken. “Ik ben jarenlang niet naar het graf geweest. Daar ben ik de laatste jaren anders over gaan denken. Ik zou er nu anders mee omgaan. Het is goed hier te zijn.”

God

Voor Matthijs kreeg hij al een dochter en daarna nog twee meisjes. Door een verandering van de wet werd het ook mogelijk hun zoon te laten registreren. Adrie en Bert de Pijper zijn daarmee heel ingenomen. Voor hun gevoel hoort hun zoon op een of andere manier ook bij het gezin.

“Hij is bij God, maar ook hier”, zei De Pijper. “Hij maakt nog deel uit van ons gezin. Matthijs hoort er bij.” Destijds is alles een beetje langs zijn vrouw heen gegaan, vertelde ze tegen presentator en EO-directeur Arjan Lock.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.