De rotzooi rond Groenhof, waarover omwonenden hebben geklaagd, wordt opgeruimd. De aannemers die er rommel achterlieten, werken er hard aan de situatie te verbeteren. Wethouder Herbert Raat van Handhaving blijkt vrijdag opnieuw de plek te hebben bezocht, samen met enkele gemeentelijke handhavers, om de vorderingen te bekijken.

Voormalig VVD-raadslid Walter Vervenne was er ook bij. Hij is een van de klagende omwonenden en zei te constateren dat de gemeente de signalen uit de buurt kennelijk serieus neemt. “Overlast bij een verbouwing valt natuurlijk niet te voorkomen, maar dat betekent niet dat je alles zo maar kunt laten slingeren. Het ziet er nu een stuk beter uit en gezamenlijk gaan we zorgen dat dat zo blijft. Binnenkort hebben we overleg met medewerkers van de gemeente over het vernieuwen van het groen rond de flat. ”

Parkeerplaatsen

Volgens Raat zijn er ook meer parkeerplaatsen beschikbaar, nu de rommel is opgeruimd. Hij zei ook tevreden re zijn over de inzet van de handhavers. De gemeente blijft de bouwactiviteiten in Groenhof en elders in de stad ook de komende tijd nauwlettend in de gaten houden. Want ook bijvoorbeeld de ombouw van de Amstelveenlijn, de verbreding en verdieping van de A9, de vernieuwing van het Keizer Karelplein en de bouw van de Bankrastoren geven overlast. Maar door goede afspraken te maken met de aannemers wil Raat die zoveel mogelijk voorkomen. Wie in zijn of haar buurt toch tegen onnodige rommel aanloopt, kan hem hierover informeren via h.raat@amstelveen.nl.

Foto: Wethouder Herbert Raat met bewoner Walter Vervenne en handhavers bij winkelcentrum Groenhof

1 COMMENT

  1. Als een oud-VVD-raadslid ergens over klaagt, dan wil VVD-wethouder Raat van Handhaving (een contradictio in terminis) wel even samen met zijn fotograaf komen kijken. Zo werken die dingen, niet alleen in Amstelveen overigens.

    Wanneer komt wethouder Raat eens scoooterrijders in het voetgangersgebied van het Stadshart bekeuren? Een foto daarvan zou een afschrikkende werking kunnen hebben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.