Zoals eerder gemeld, vindt op zaterdag 25 mei, de datum die sinds enkele jaren als de verjaardag van Amstelveen wordt beschouwd,  de manifestatie ‘24H Amstelveen’ plaats. Een festival op 45 locaties in de stad. Een etmaal lang wil de gemeente de stad op de kaart zetten door te laten proeven wat die te bieden heeft.

Er zijn onder meer workshops, kunst en cultuur, natuur en muziek en nog veel meer. De activiteiten zijn zoveel mogelijk gratis.  Waar toch een kleine bijdrage wordt gevraagd is het voor inwoners met een Amstelveenpas (een kortingskaart voor minvermogenden) in ieder geval gratis toegankelijk.

Laagdrempelig

Volgens wethouder Floor Gordon van Economische Zaken (D66) is het de eerste keer buiten Amsterdam wat amsterdam&partners, voorheen Amsterdam Marketing, al jaren organiseert. Ze zegt trots te zijn op de programmering, waarbij ook veel ondernemingen zijn betrokken. “Het is heel mooi dat er centraal op ons Stadsplein een festivalhart is met diverse activiteiten.”

Ook volgens directeur Geerte Udo van amsterdam&partners ziet het programma er goed uit. “Uit ervaring weten we dat 24H een laagdrempelig en leuk evenement is om buurten en elkaar te leren kennen.”

Festivalhart
Op het Stadsplein, bij de fontein en Day Foodbar, is het festivalhart van 24H Amstelveen te vinden. Omdat het volgens de gemeente allemaal over de verjaardag van de stad gaat, is het daar vooral om de geschiedenis van Amstelveen te doen. De Historische Vereniging Amstelveen (VHA) heeft meegedacht over de invulling van twee grote black boxen die op het Stadsplein staan. Bezoekers kunnen er bijvoorbeeld kijken naar de Akte van Amstelveen, de Kogel uit ‘het Huis met de kogel’ en informatie over van de aanleg heemparken door tuinarchitect Broerse.

Talkshows

BV Amstelveen verzorgt twee talkshows (10.30 en 16.00 uur) over de historie van Amstelveen met volgens de gemeente een humoristische insteek en uiteraard met Burgemeester Eenhoorn als een van de gasten, die om 10.15 uur een grote taart aansnijdt. Bij die 2e talkshow is wethouder Floor Gordon aanwezig. Geadviseerd wordt zoveel mogelijk et de fiets te gaan naar de diverse activiteiten.

Op diverse plaatsen worden werkzaamheden uitgevoerd om de doorstroming en verkeersveiligheid in Amstelveen te verbeteren. Hiervoor zijn omleidingsroutes aangegeven. Kijk voor alle werkzaamheden op www.amstelveen.nl/werkinuitvoering.

Het programma van het festival staat op www.24h.nl/Amstelveen. Facebookpagina: 24H Amstelveen #24HAmstelveen

1 REACTIE

  1. De naam ’24H’ klinkt als een hommage aan de 24-uurs economie. Die werd lange tijd door de neoliberalen verheerlijkt maar zelfs zij hebben inmiddels de schaduwkanten en nadelen daarvan ondervonden. Hopelijk wordt de door bewoners gewenste nachtrust geëerbiedigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.