Bij het badje in het Urbanuspark in Bovenkerk is een vogelnestschommel geplaatst, bijzonder geschikt is voor gehandicapte kinderen. Het is een geschenk van de Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel (RANA), die samenwerkte met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Woensdag 15 mei (15 uur) wordt de schommel feestelijk in gebruik genomen in aanwezigheid van wethouder Floor Gordon. Ook de kinderburgemeester is uitgenodigd.

Doel is dat gehandicapte kinderen samen met andere kinderen kunnen spelen. Alle kinderen, ouders en andere belangstellenden uit Bovenkerk en omgeving mogen bij de opening aanwezig zijn.

Sport

Er is een programma met aandacht voor sport en spel voorbereid. Kinderen kunnen hun fietsje, step of skelter meenemen voor een speciaal voor hen uitgezet parcours.  Ook de Bovenkerkse ijscoman Lex Koot zal aanwezig zijn en iedereen een gratis ijsje aanbieden.

Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel organiseert jaarlijks acties om geld op te halen voor het goede doel. Eind 2017 bijvoorbeeld in Amsterdam Z.O. een Dance Event voor speeltoestellen voor kinderen met een beperking.

Helft van NSGK

Er is, volgens de club, grote behoefte aan meer aangepaste speeltoestellen in speeltuinen / locaties waar minder valide kinderen kunnen spelen op veilige speeltoestellen, samen met andere kinderen van hun leeftijd.

De Amstelveense club koos ervoor samen met VOKA (Voor Onze Kinderen Alles) in Bovenkerk een speeltoestel te realiseren voor deze doelgroep in het Urbanuspark, bij het Peuterspeelbadje. Het NSGK, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, heeft aan de opbrengst van het Dance Event nog eens 50% toegevoegd. De VOKA koos het speeltoestel uit.

www.rotary.nl/amstelveennieuweramstel

FOTO: amstelveenweb.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.