De VVD vindt het opknappen van de avontuurlijke speeltuin bij Grote Wielen  in Westwijk noodzakelijk. De andere coalitiepartijen (VVD en PvdA) zijn het er mee eens, dus het achterstallige onderhoud komt er.

Overigens heeft de politiek de slechte staat van de speeltuin niet zelf ontdekt. Maar de VVD zegt dat bezorgde ouders op social media hun zorgen daarover hebben geuit. Er is sprake van houtrot, de glijbaan is recent verwijderd en speeltoestellen zijn beschadigd, wat leidt tot onveilige situaties, meldt de VVD in navolging van die ouders.

Buiten spelen

Raadslid Arjan Gerritsen, die er vragen over gaat stellen aan B&W, zegt dat de speeltuin een belangrijke rol in de wijk vervult. “Buiten spelen is belangrijk voor onze kinderen en dat moeten ze op veilige plekken kunnen doen”.

Volgens hem ligt de avontuurlijke speeltuin op een mooie plek in de wijk en is die populair. De speeltuin kent de huidige vorm sinds juli 2010 en er wordt intensief gebruik van gemaakt door de kinderen in Westwijk. Ook scholen in de buurt gebruiken de speeltuin als verlengstuk van het eigen schoolplein, maar daarvoor is de speeltuin uiteindelijk niet bedoeld en ook niet geschikt, vindt Gerritsen. “Daarom zijn hierover inmiddels afspraken gemaakt met de schoolbesturen”.

Wat de VVD betreft is de aandacht voor de avontuurlijke speeltuin in Westwijk de opmaat voor vragen aan het College van B&W over de staat van alle speeltuinen in Amstelveen.

 

1 REACTIE

  1. Een speeltuin behoort toch tot de sociale infrastructuur van je gemeente. Daar hoort op reguliere basis gecontroleerd te worden, zoals bij alles van de gemeente ( brandkranen bijvoorbeeld ook). Hier heeft de gemeente olv de politieke verantwoordelijke de VVD dus blijkbaar een klein steekje laten vallen. Maar ja niet getreurd; de VVD wil nu dat deze speelplaats wordt opgeknapt.
    Let wel echter op! Het is niet de bedoeling dat de omringende scholen gebruik maken van deze speelplaats. Daar slijt deze blijkbaar te veel van. Daar heeft de gemeente afspraken over gemaakt met de omringende scholen.
    Foei, foei, gemeente niet jokken. U heeft het verordonneerd , maar niet afgesproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.