Je bent vermoedelijk hoogbegaafd en je wilt (of de ouders willen) wat. Voor zulke kinderen zijn er zondag 26 mei activiteiten in het Amsterdamse Bos. Van 13.30 tot 14.30 uur kunnen zij samen met hun ouders in het Bos op onderzoek uitgaan. Samen ontdekken wat de natuur te bieden heeft, om samen verder te groeien.

Van 15.00 tot 16.00 uur is het struinen met ontwikkelingsgelijken geblazen.

Tijdens het struinen maken de deelnemers gebruik van al hun zintuigen. Elke keer staat een thema centraal, waaraan een verhaal en opdrachten zijn gekoppeld. De start van deze activiteiten is bij de grote parkeerplaats van de Geitenboerderij. Kosten € 15,- per ouder/kind. Vooraf te betalen in De Boswinkel. Minimaal 6 koppels, maximaal 8. O.l.v. ECHA-specialist Katja van Dalen van “NatuurlijkBegaafd”. Verplicht aanmelden: 020-5456100. www.amsterdamsebos.nl

De Boswinkel, Bosbaanweg 5, is open van dinsdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur.

Takken

Op zondagmiddag 19 mei kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar meebouwen aan de hoogste takkentoren, om 12.00, 13.30 of 15.00 uur. Ze kunnen ook proberen de krokodillenvijver over te steken. Het team dat het beste samenwerkt wint. O.l.v. Natuur is een Feest. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar dus en (groot) ouders/begeleiders. Kosten € 5,00 per kind en € 2,50 per volwassene. Duur: 1 uur buiten en de start is bij De Boswinkel.

Aanmelden 020-5456100. www.amsterdamsebos.nl.

 

11 REACTIES

 1. Het aantal hoogbegaafden stijgt, als je al die ouders mag geloven , elk jaar met 20% . Niet wat overdreven en wie bepaalt bij dat bosmuseum wie hoogbegaafd is? Die ECHA-specialist die direct in staat is om dat te zien?

 2. Het onderwijsniveau daalt. Geen wonder, dat kinderen opeens waanzinnige scores genereren. Kinderen die normaal gesproken niets bijzonders betekenen. Maar die ouders he? Waarom is het trouwens voor die hoogbegaafden niet gratis? Die zijn toch de toekomst?

  • Kritische burger vergelijkt haar schoolkennis met de kennis van kinderen van nu. Die is gewoon anders. Op bepaalde punten is die zeker achteruitgegaan , maar op andere punten weer totaal niet. Feitenkennis is minder geworden, maar de vaardigheden zijn van een veel hoger niveau. Maar misschien is kritische burger in staat om vanuit haar klassenpraktijk daar antwoord op te geven?

   • Ook Frank Bikker weet weer precies hoe het zit. Wat is klassenpraktijk? (Ben zo dom, dat ik geen idee heb wat dat betekent). Maar misschien kan het onderwijzertje mij onderwijzen? Laten we wel wezen, welk kind tegenwoordig kent de WOII geschiedenis. Welk kind wordt nog opgevoed door zijn of haar ouders? Welke ouders komen nog naar gesprekken? En ja heer F. Bikker ik heb geschoolde universiteit, het spijt mij zeer. Alleen al het feit dat die leerlingen van u niet of nauwelijks meer de Nederlandse taal kunnen lezen of schrijven heeft te maken met onderwijzers als u.

 3. Kees, de kritische burger en Elsje zijn het typische voorbeeld van de gemiddelde Nederlander die overal een mening over heeft zonder zich ook maar enigszins in het onderwerp te verdiepen. En uiteraard is die mening niet positief maar druipt het sarcasme eraf.
  Ik wordt er heel erg verdrietig van, gezien het feit dat ik helaas uit ervaring weet wat dit onbegrip en deze vooroordelen veroorzaken aan eenzaamheid en machteloosheid. Als je het niet snapt, heb dan de intelligentie om een vraag te stellen. Dat creëert namelijk de opening om wat te leren. Het feit dat dit hier niet gebeurt en de ongenuanceerde oordelen je om de oren vliegen, bewijst precies de makke waar een groot deel van de middenmaat me behebt is: niet verder kunnen kijken dan de eigen neus lang is, geen inlevingsvermogen en tunnelvisie.

  • Ik wordt?????? Even Nederlands leren en als u dat niet kunt om welke reden dan ook…gewoon hulp vragen i.p.v. mij betichten van geen inlevingsvermogen. Goed, ik stel nu de volgende vraag: Wat doet de gemeente Amstelveen met uw problemen?

   • Overigens de gemeente heeft voor echt slimme kinderen +klassen geformeerd, waar ze een aantal dagdelen naar toe gaan.

  • Sinds wanneer kent u mij? En sinds wanneer ben ik middelmaat? En sinds wanneer heb ik geen empathie? Sinds ik vluchtelingen begeleid? Sinds ik constateer dat het Amstelveense volk slechts VVD stemt of anders rechts? Sinds het feit, dat kinderen geen huizen hier meer kunnen krijgen? Sinds dit ultrarechtse Amstelveen haar inwoners deze gemeente uitdrijft? Dus @Jentien sinds wanneer ben ik volgens u dat nare mens?

  • Om te beginnen zijn ouders die hun kinderen op een basisschool hebben zitten al jarenlang verplicht om op oudergesprek te komen. Tevens als meneer / mevrouw mijn reactie had gelezen , waarin stond dat het kennisniveau anders ( dus op sommige punten minder)is en er veel meer vaardigheden zijn bijgekomen. Wat betreft het niveau van het Nederlands zou u eens moeten kijken in een CITO eindtoets . Die is ook hoger en zeker het begrijpend lezen, iets wat de generatie > 50 nauwelijks heeft gehad. Maar ja , u heeft heeft “ geschoolde” universiteit! ( Heb je dan ook ongeschoolde universiteit vraag ik mij af. 😂) Ook ken ik ouders van laag naar hoog die hun kinderen prima opvoeden, gelukkig de meeste. U niet , blijkbaar binnen uw zeer groot universitair geschoold netwerk. Dat kan, maar misschien werkt dat besmettelijk gezien uw reactie op mijn persoontje.
   Ook twijfelt u aan mijn kennis over de praktijk. Ook dat mag u best na mijn 44 jaar werken in het basisonderwijs als groepsleerkracht , SO, en volwasseneducatie . U hebt tenslotte “ geschoolde universiteit”, dus u kan overal uitspraken over doen. Ik wil mij dan ook timide aan uw voeten neervleien om mij te laven aan uw bron van wijsheid.

 4. Als voormalig onderwijzer ben ik inderdaad wel eens hoogbegaafden tegengekomen en inderdaad is dat wel eens moeilijk te herkennen omdat ik niet hoogbegaafd ben en kan dat emotionele problemen opleveren. Maar ik ben het wel met Kees eens dat de term hoogbegaafd wel snel genoemd wordt , als er gewoon sprake is van een slim kind.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.