De werkzaamheden voor het nieuwe Keizer Karelplein en Keizer Karelweg gaan donderdag 2 mei van start, nadat de voorbereiding maandag al is begonnen. Weggebruikers en omwonenden onderwinden tot eind juli overlast. Het werk is hard nodig, zegt verkeerswethouder Rob Ellermeijer.

Het gaat om werk aan het Keizer Karelplein en de kruising Keizer Karelweg-Lindelaan-Kastanjelaan. Ellermeijer: “Het Keizer Karelplein is een knooppunt waar de laatste tijd de meeste ongelukken zijn gebeurd. Ook loopt het verkeer daar regelmatig vast.”

Voor de veiligheid en doorstroming is dit project naar voren gehaald, zodat klaar kan zijn voordat het werk aan de A9 begint. Ook door de aanleg van de nieuwe Amsteltram zijn er op dit moment veel wegwerkzaamheden in Amstelveen.

Overlast

“Die geven natuurlijk overlast”, weet Ellermeijer. “Gemeente, vervoerregio en de aannemer doen er alles aan om die zo veel mogelijk te beperken. Projecten worden in een zo kort mogelijke tijd gerealiseerd.”

Volgens hem is er goede communicatie over omleidingen, onder meer via persoonlijk contact met direct omwonenden en ondernemers in de buurt. “Wij streven er naar iedereen goed te informeren.”

 

Meer informatie

Voor vragen over de werkzaamheden kunnen bewoners terecht bij de omgevingsmanager van de aannemer. Daarnaast heeft de gemeente een informatiehoek ingericht bij belevingscentrum Amstelveen Inzicht, boven de bibliotheek aan het Stadsplein. Dat is woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag en op de eerste en derde zaterdag van de maand van 12.00 uur tot 17.00 uur  geopend. Online is meer informatie te vinden op www.amstelveen.nl/keizerkarelplein.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.