In de door stichting Tpodium georganiseerde serie Jazz in de Buurt speelt en zingt vrijdag 3 mei (20.00 uur) in Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark 10 Pieter van Santen.

Hij werd in 1966 geboren in Heerenveen. Met zijn jongere broers maakte hij van jongsaf aan eigen hoorspelen, stripverhalen, speelfilms en muziek. In 1989 studeerde Pieter van Santen af als docerend musicus piano, lichte muziek aan het Conservatorium Zwolle, waarna hij nog een jaar studeerde bij Rob van Kreeveld aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Muzikanten

Naast vele omzwervingen in de populaire muziek en entertainment scene met o.a. film, cabaret en satire, ontwikkelde hij zijn project ‘Van Santen Zingt Zelf’.

Dat programma bestaat voor het grootste gedeelte uit nieuwe jazzcomposities met Nederlandstalige teksten, alle van zijn hand. De pianist wordt hij begeleid door Hans Voogt op de contrabas en Wilco de Witte op drums.

Lachen

Hun liedjes-repertoire omvat de Bebop, Swing, Latin, Boogiewoogie, Blues en is doorspekt van enige satire. Nieuw aan dit project is dat Pieter zijn eigen liedjes vertolkt die, live gespeeld en gezongen, bestaan uit satirische teksten doorspekt van eufemismen en een vleugje morbide humor.

De humoristische teksten en de stijl waarin hij ze brengt, doen denken aan kleinkunstenaars als Hans Dorrestijn en Drs. P., maar natuurlijk ook aan de grondlegger van de ´jazz waarbij je mag lachen´ Max Teawhistle.

https://www.youtube.com/watch?v=CWaD_eg2jVY

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.