“Het gaat maar door”, zei burgemeester Bas Eenhoorn, voordat hij Humberto Tan (in het kader van de jaarlijkse lintjesregen) de versierselen opspeldde die horen bij diens benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. En Eenhoorn doelde niet op Tan als radio- en tv-presentator, maar op de vele vrijwilligersfuncties die hij heeft. Dat er in Amstelveen BN’ers wonen weten wij  wel, maar van hen doen velen zelden zoveel vrijwilligerswerk als Tan, betoogde Eenhoorn.

Vooral als bestuurslid en/of initiator van tal van stichtingen sprak de tv-persoonlijkheid de burgemeester kennelijk aan. “Er is bijna geen onderwerp waar je niet bij betrokken bent”, zei de burgemeester. Niet alleen op sportgebied, zoals bij de Stichting Straatvoetbal Nederland, maar ook aan taalbevordering draagt Tan zijn steentje bij. “Maar straatvoetbal speekt mij enorm aan”, liet Eenhoorn zich ontvallen. Het is een organisatie om kinderen via voetbal ervan te weerhouden een verkeerd, mogelijk een crimineel, pad op de gaat.

Cameraploegen

Een deel van de op Tan gerichte camera’s

Intussen waren er zelden of nooit zoveel cameraploegen bij een uitreiking van koninklijke onderscheidingen als nu in Amstelveen. Misschien op RTVA na, kwamen die vrijwel allemaal voor Tan. En ’s avonds was die al in jet NOS-Journaal te zien. Want alle vrijwilligers zijn gelijk, maar bekende Nederlanders zijn meer gelijk dan anderen…

Tan mag dan een bekende Nederlander zijn, die onder meer Late Night presenteerde, maar belangrijker is eigenlijk wat hij met vele anderen als vrijwilliger doet voor de samenleving. “U bent een bijzondere Amstelvener en wij zijn er trots op je in ons midden te hebben”, zei de burgemeester.

Foto over: amstelveenweb.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.