Vanavond al (vrijdag 26 april) de feesten ter gelegenheid van Koningsdag. Amstelveen Oranje trapt ze weer af met een vuurwerkshow in de Stadstuinen. Daar is van 20.00 uur af iedereen welkom. Om 20:30 uur start DJ Marnier met de muzikale omlijsting van de avond en om 22:00 uur vindt de officiële opening met de vuurwerkshow plaats.

De eerste 200 aanwezigen krijgen een lichtgevende foam stick om de avond nog meer kleur bij te zetten. Door de hogere veiligheidseisen is het houden van een vuurwerkshow op het Stadsplein, zoals vroeger het geval was, minder geschikt geworden. Vandaar dus de keuze voor de Stadstuinen, die naar de mening van Amstelveen Oranje toegankelijker zijn en veiliger voor de toeschouwers.

Bustour

Op  Koningsdag (zaterdag) bruist Amstelveen van de activiteiten in de verschillende wijken, zegt de organisatie. Scheidend waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn maakt – met wethouders, raadsleden en gedecoreerde stadgenoten –  een toer per touringcar door Amstelveen, om op alle vrijmarkten even een kijkje te nemen bij de kinderen.

Vrijmarkten

Er zijn vrijmarkten aan de Amsterdamseweg (Molenweg tot aan de rotonde), in het Oude Dorp en de Stationsstraat, aan het Westwijkplein in Westwijk, in het Urbanuspark in Bovenkerk, rond de Bolder aan de Groenelaan, rond het Catharina van Clevepark in Randwijck en op het Stadsplein. De bustour start op het Stadsplein en trekt dan onder muzikale begeleiding achtereenvolgens langs Bovenkerk, Westwijk, Middenhoven, Randwijck, Nes aan de Amstel en eindigt in het Oude Dorp.

Tehuizen

Amstelveen Oranje verzorgt ook in de elf Amstelveense verzorgingstehuizen een muzikaal programma onder het genot van oranjegebak. Naast alle bewoners zijn ook de verzorgers en familieleden van de bewoners welkom. De optredens worden mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Rabobank Coöperatief Fonds.

Dodenherdenking

Het volledige programma voor de herdenkingsplechtigheid op zaterdag 4 mei, bij het monument ‘Voor hen die vielen’ aan de Amsterdamseweg (ingang Broersepark) is te vinden op www.amstelveenoranje.nl.

De Raad van Kerken Amstelveen-Buitenveldert organiseert, voorafgaand aan de herdenking bij het monument in het Broersepark, op zaterdag 4 mei om 18.45 uur een oecumenische bijeenkomst in het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Graaf Aelbrechtlaan 140. Na afloop van de bijeenkomst volgt een wandeling naar het monument bij het Broersepark voor het officiële programma.

Foto: amstelveenweb.com

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.