Het Vunzige Deuntjes Festival in get Amsterdamse Bos moet doorgaan. Dat is de mening van D66 in de gemeenteraad. De burgemeester heeft een vergunning daartoe geweigerd, onder meer omdat het zoveelste dance festival niets zou toevoegen alle evenementen die er al in die categorie worden gehouden, behalve dan geluidshinder voor de omgeving. Maar de weigering kwam volgens de fractie van D66, die schriftelijke vragen aan B&W heeft gesteld, wel wat laat, nu het festival seizoen is begonnen.

Robert Zuidbroek

De fractie zegt benieuwd te zijn naar de afwegingen om het festival geen vergunning te verlenen, hoewel die al te lezen waren in een door de gemeente gestuurd persbericht. Volgens de burgemeester vloeit uit het gemeentelijke
evenementenbeleid diversiteit voort, waarbij het zoveelste dance festival net zou passen. Maar D66-raadslid Robert Zuidbroek vindt dat het Vunzige Deuntjes Festival voornamelijk uit andere muziekstijlen bestaat, zoals R&B en Nederhop. “Waarom is dit festival als Dance gecategoriseerd, waarmee het niet divers genoeg voor het evenementenaanbod is”, wil Zuidbroek weten.

Lastig

“Voor een festival van deze omvang is het dan ook lastig voor de organisator nu nog een geschikte locatie te vinden voor de geplande datum, 20 juli 2019)”, vindt hij verder. Hij vraagt ook of, behalve die categorisering, ook gebrek aan politie en zorg om de openbare orde een reden was om de vergunning te weigeren. Andere vraag: ‘Hoe classificeert het college van B&W de communicatie tussen de gemeente Amstelveen, de programmacommissie, het Amsterdamsebos en de gemeente Amsterdam?’

Praten

D66 maakt natuurlijk wel deel uit van de coalitie dus is voorzichtig en spreekt over ‘een oplossing’ voor het nu geweigerde festival op het Land van Bosse, dat eerst overigens in Amsterdam-West zou worden gehouden. Maar die oplossing lijkt er alleen te zijn in het alsnog toelaten van het evenement in het Bos.

De partij wil dat B&W alsnog met de festivalorganisator en de gemeente Amsterdam gaan praten. “Mogelijk kan er een oplossing gevonden worden, zodat het festival niet geheel komt te vervallen”, zegt Zuidbroek. Want dat is volgens hem niet wenselijk zo kort voor het festival. En hij denkt aan aanpassing van het programma van het festival om het met het evenementenbeleid overeen te laten komen.  En hij is er ook benieuwd naar hoe het college soortgelijke situaties in de toekomst denkt te voorkomen.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.