Burgemeester Bas Eenhoorn geeft dit jaar geen vergunning voor een Vunzige Deuntjes Festival in het Amsterdamse bos. Dat zou volgens de organisatie op 20 juli worden gehouden op het festivalterrein Land van Bosse.

Bas Eenhoorn

De burgemeester zegt dat het evenement in strijd is met het gemeentelijke beleid op dat gebied. Volgens een niet aan amstelveenblog.nl gegeven persbericht verwacht de gemeente van het Vunzige Deuntjes Festival teveel overlast voor de omgeving en wordt de beleidsmatige balans tussen levendigheid en leefbaarheid er door verstoord.

Dance

Het Vunzige Deuntjes Festival zou een zogenoemd dance event zijn en vertoont volgens de gemeente veel overeenkomsten met de al bestaande grote festivals in het Bos, waarvan zware bastonen voor overlast van de omwonenden zorgen. De organisatie is volgens de gemeente al in een pril stadium van de voorbereiding van het evenement op de hoogte gebracht van de weigering. Met daarbij het bericht dat het risico bestaat dat de vergunningaanvraag wordt  afgewezen, zegt de gemeente. Maar de organisatie ging toch door met de voorbereidingen en de verkoop van kaartjes.

Overlast

Van ze zeven evenementendagen met versterkte muziek op het Land van Bosse zijn er al vijf vergund aan dance en één aan een country en westernfestival. De zevende keer nóg een dance festival zou volgens de gemeente te veel van het goede zijn. Zij streeft naar eigen zeggen naar een divers en duurzaam evenementenaanbod, waarbij de voorkeur uitgaat naar een aanbod voor alle leeftijden en dus vele muziekstijlen of ander vermaak. “En waarbij overlast zoveel mogelijk tot aanvaardbaar niveau beperkt wordt.”

Commissie

Het door de gemeenteraad vastgestelde evenementenbeleid laat een programmacommissie, waarin Amsterdam en Amstelveen zijn vertegenwoordigd, nieuwe festivals in het Bos beoordelen. Het Vunzige Deuntjes Festival had eerst een festivallocatie Amsterdam West, maar wegens veranderde omstandigheden daar, week de organisatie uit het Amsterdamse Bos.

Zij is het met de weigering van Amstelveen uiteraard niet eens. Volgens organisator Arend Wordtmann is er wel degelijk een verschil met andere festivals in het Bos. In zijn festival zou voornamelijk hiphop en R&B worden gedraaid, in andere house en techno. Hij is van plan bezwaar te maken tegen de beslissing en gaat voorshands door men de kaartverkoop voor 20 juli.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.