Hoewel het Amstelveen College aan de Sportlaan uit voorzorg vrijdag plotseling dicht ging, waardoor nog de twee lesuren en het eindexamenfeest daarna niet door gingen, zijn toch de rellen uitgebroken waarvoor men vreesde.

De school had weliswaar beveiligers ingehuurd en de politie arresteerde een scholier, omdat die een gemeentelijke handhaver beledigde en zou hebben bespuugd. De relschoppers hadden eieren om die naar de school en dolcenten te gooien en vuurwerk bij zich. De daders staat een strafrechtelijk onderzoek te wachten.

Sluiting

De ouders werden as vrijdagmorgen vroeg per mail op de hoogte gesteld van de sluiting van de school, omdat de leiding bang was anders nachtelijke rellen uit te lokken. De rector had onder meer via sociale media bedreigingen gekregen, die naar haar zeggen serieus moesten worden genomen. Rector Anke de Peuter vreesde dat zowel leerlingen als mensen van buiten uit waren op een rol.

Jaarlijks wordt in de school een feest voor eindexamenkandidaten gegeven. Dat ging dus dit jaar niet door. De politie adviseerde de leiding de festiviteiten niet door te laten gaan, omdat de veiligheid niet viel te garanderen.

Overigens lijken eindexamenfeesten in de regio alom uit de hand te lopen. Leerlingen van de christelijke scholengemeenschap Buitenveldert, waar veel Amstelveners op zitten, smeten met stenen en vuurwerk.

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.