De sinds enkele jaren bestaande ‘verjaardag’ van Amstelveen, 25 mei, blijkt ook de naamdag van de patroon van de Urbanusparochie, St. Urbanus I. Er wordt dan dus dubbel feest gevierd in Bovenkerk. Van 10-17 uur wordt de toren van de St. Urbanuskerk voor het eerst (weer) toegankelijk voor het publiek. Allemaal in het kader van 24H Amstelveen.

Met een gids van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus kan men de toren in tot aan het uitkijkpunt op 27 meter hoogte. Klimmers krijgen uitleg over de bijzonderheden van de kerktoren en bezoeken het museum. Ook kunnen zij bij een uitkijkpunt de zwaar door de brand beschadigde kerk zien. Aan de voet van de toren zijn er allerlei kraampjes en andere activiteiten.

 Actie

Van tien uur af wordt er een feestelijke actie gevoerd, met de St. Urbanus Chocolade en aardbeien. Men kan onder meer aardbeien dopen in een fontein van die chocolade. Voor de kinderen is er ook een St. Urbanus Chocolade traktatie.

De verkoop van de eerste St. Urbanus Chocoladereep vindt ook plaats. Die is verkrijgbaar in drie smaken melk, puur en wit. Voor speciale momenten om te hebben of te geven. De reep kost 5 euro per stuk en van elke verkocht exemplaar gaat meer dan 3 euro naar de kerk. Zie voor meer informatie en verkooppunten www.helponsuitdebrand.com.

Sponsoren: Martinez Chocolade, Drukkerij Reijnen Media, Pré Print en Mail, JHV Vormgeving en de medewerking van tientallen verkooppunten. De meeste activiteiten zijn gratis, maar men kan altijd een bijdrage geven voor het herstel van de kerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.