Op zondagmiddag 28 april (12.00 uur) geeft Gonny van der Maten in Paaskerk aan het Augustinuspark 1 een orgelconcert. Het is het laatste koffieconcert van dit seizoen plaats. Het afwisselende programma bestaat uit werken van Distler, Mozart, Kee, Bach, Umbreit, Homilius en Pepping De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl.

Gonny van der Maten

Het werk van Gonny van der Maten (oud leerling van Marinus Metz) bestrijkt inmiddels vele terreinen. Zij is concertorganist, cantor-organist, dirigent en docent. Daarnaast componeert zij en draagt zij teksten voor. Gonny van der Maten werd geboren in Amsterdam, waar zij ook haar orgel- en kerkmuziekopleiding aan het Sweelinck Conservatorium volgde, met als orgelhoofdvakdocent Albert de Klerk (Uitvoerend Musicus cum laude). Aanvullende studies waren Kerkmuziek, Improvisatie (Conservatorium Arnhem) en koordirectie (applicatie-opleiding Conservatorium Utrecht) Momenteel is zij cantor-organist van de Oude Kerk in Soest, een uitgebreide muzikale functie, waarin zij verantwoordelijk is voor de muziek in daar in brede zin. Zij leidt daarbij de Cantorij van de Oude Kerk en bespeelt het historische Van Gruisen / Van Oeckelenorgel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.