Hoewel de gemeenteraad er nog over moet beslissen en kan kiezen uit twee alternatieven, meldt stedelijke ontwikkelaar Provast al zeven complexen met in totaal 549 appartementen aan Startbaan te gaan ontwikkelen. Die komen, zoals bekend, op het terrein van het voormalige Hewlett Packard gebouw.

Ruim tachtig procent komt in het middeldure segment, meldt de ontwikkelaar. ‘Met het woningaanbod wordt vooral gericht op starters, young professionals, jonge gezinnen en empty nesters’, zegt zowel Provast als de gemeente. Twintig procent komt in het dure segment. Sociale huurwoningen zijn er niet bij, omdat de gemeente vooral in de middeldure sector wil bouwen.

Inspraak

Overigens moet inspraak nog plaats vinden. Verwacht wordt dat de raad in juli het plan bespreekt. Volgens dat plan zullen de gebouwen in hoogte variëren van drie tot tien woonlagen, bovenop een half-verdiepte parkeergarage. Ook komt er  een groene semi-openbare binnentuin, met ruimte voor een speelplaats en een moestuin. Het middeldure segment richt zich volgens Provast en de gemeente op betaalbare huur- en koopwoningen voor de middeninkomens. Er is zowel een lage (€ 711 tot € 900) als een hoge (€ 900 tot € 1100) categorie. Minstens 85% zal drie kamers hebben, waarvan twee slaapkamers.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.