In verband met de werkzaamheden aan Keizer Karelplein en -weg gaan omwonenden en het verkeer tussen 26 april en 26 juli hinder ondervinden. Dat schrijft aannemer Ballast-Nedam aan degenen die in de omgeving wonen.

De verkeersveiligheid wordt wel vergroot en de doorstroming verbetert, maar gedurende het werk is het even doorbijten, blijkt uit de brief. Het plein wordt druppelvormig en zorgt ervoor dat verkeer van de A9 en Stadshart soepeler doorstroomt, zowel via de Keizer Karelweg als via de Van der Hooplaan, zegt de aannemer. 

Asfalt

De weg tussen het Keizer Karelplein en de Handweg wordt, inclusief de fietspaden, opnieuw geasfalteerd. Van 6 mei af wordt de Keizer Karelweg, van het gelijknamige plein tot aan de Handweg, vijf weken afgesloten. De bus kan doorrijden evenals fietsers en nood- en hulpdiensten. Het overige verkeer niet. Er komen dus de nodige omleidingen.

Ook kan men overlast ervaren van het geluid van draaiende machines. De werktijden zijn officieel van maandag t/m vrijdag tussen 07:00 en uiterlijk 19:00 uur, maar er wordt ook soms in de nacht gewerkt. Dat is volgens Ballast-Nedam op sommige momenten de enige optie.

 Nachtwerk
De nachtelijke werkzaamheden vinden steeds bij het Keizer Karelplein plaats. Van maandag 29 april t/m vrijdag 3 mei, van donderdagavond 27 juni 20:00 uur t/m maandagochtend 1 juli 05.00u en zondagavond 21 juli tot en met  donderdagochtend 25 juli 05:00 uur.

 Op de website van de gemeente kan men steeds de nodige informatie vinden: www.amstelveen.nl/keizerkarelplein, waaronder de omleidingsroutes. Voor vragen over de werkzaamheden kan men zich altijd tot omgevingsmanager Gerber van den Hurk wenden op 06 – 30427238 of amstelveen@ballast-nedam.nl

1 REACTIE

  1. De KKweg wordt steeds drukker terwijl het ongeschikt is voor doorgaand verkeer. Volgens de heer Abrahams van Rijkswaterstaat is dat allemaal sluipverkeer. Dit zal volgens hem in de toekomst worden ontmoedigd. Het noord-zuid verkeer zal dan worden omgeleid. Maar hoe? Als het over de Beneluxbaan wordt gestuurd, loopt het kruispunt met de Bovenkerkerweg alsnog vast. Dit soort toestanden krijg je als het ov niet voldoet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.