Woensdag 1 mei brengen Calefax en Eric Vloeimans een gloednieuwe en swingende versie van Purcells beroemde barokopera Dido en Aeneas. Op vrijdag 3 mei vertelt The Bridges of Madison County over de korte maar hevige romance tussen de huismoeder Francesca (Lone van Roosendaal) en de rondreizende fotograaf Robert (René van Kooten).

Calefax & Eric Vloeimans

Het veelzijdige rietkwintet Calefax en trompetvirtuoos Eric Vloeimans brengen een gloednieuwe en swingende versie van Purcells beroemde barokopera Dido en Aeneas. De klassieke tragedie van Vergilius krijgt een hele nieuwe lading in Dido & Aeneazz, een hercompositie van de opera door Raaf Hekkema (saxofonist van Calefax), aangevuld met nieuw gecomponeerde ‘songs’ van Eric Vloeimans. De luisteraar wordt meegevoerd door het mythische verhaal als in een muzikale achtbaanrit die gaat van barok naar jazz, via calypso en klezmer, en weer terug. De kleurrijke muziek wordt tijdens het concert levendig verbeeld door prachtige illustraties van kunstenares Hedy Tjin. In de uitvoering worden Calefax en Vloeimans vergezeld door leden van Vloeimans’ topband Gatecrash: Gulli Gudmundsson (bas) en Jasper van Hulten (drums).

OpusOne

De Italiaanse Francesca is door haar huwelijk terechtgekomen op het Amerikaanse platteland in Madison County, Iowa, waar zij een weinig opwindend bestaan leidt. Per toeval leert ze fotograaf Robert kennen en komt ze voor een moeilijke keuze te staan: meegaan met de man van haar dromen of kiezen voor haar gezin. Heeft ze de kracht om die tweede kans te grijpen en haar eigen geluk na te streven? De musical is gebaseerd op de gelijknamige film met Clint Eastwood en Meryl Streep. De met Tony Awards bekroonde muziek van Jason Robert Brown (The Last Five Years) is een hartverwarmende combinatie van de zwierige Italiaanse volksmuziek van Francesca en de Amerikaanse country van Robert. The Daily News noemde het: ‘one of Broadways best scores in the last decade’.

Theateragenda 

Op woensdag 17 april staat Micha Wertheim in de Grote Zaal van Schouwburg Amstelveen met Voor alle duidelijkheid. Donderdag 18 april komen DE VERLEIDERS met #niksteverbergen. Vrijdag 19 april staan Marloes van den Heuvel, Arijan van Bavel e.a. in de Grote Zaal met Medisch Centrum Best.

In de Kleine zaal staat Bedrog van de Britse toneelauteur Harold Pinter. Op zaterdag 20 april worden drie choreografieën van Sidi Larbi Cherkaoui gespeeld in Leve Larbi van Introdans. Janneke de Bijl staat in de Kleine Zaal met Zonder zin kan het ook. Maandag 22 april vindt The Best of IDFA on Tour plaats. Op woensdag 24 april neemt Crooners Night Club bezoekers mee naar een Amerikaanse jazznachtclub.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.