Over Acnes houdt Ziekenhuis Amstelland een informatieavond op dinsdag 16 april (19.00 uur). Over oorzaak en de herkenbaarheid door artsen is nog weinig bekend. Maar het ACNESteam van het ziekenhuis zegt wat er te weten is ook te weten en klaar te staan in te helpen.

Buikpijn, af en toe of ondraaglijk. Bij een volle blaas en bij inspanning kan het nóg meer pijn doen. Men géén strakke kleding verdragen en soms is er soms misselijk van of moet zelfs overgeven door de pijn. Dat kan ACNES zijn. Nog niet zo heel veel mensen weten er van.

Vrij onbekend

Het ziektebeeld is een vrij onbekende aandoening, die ook voor artsen niet altijd herkenbaar is. Vaak hebben patiënten al een heel medisch traject doorlopen. Ook kinderen kunnen ACNES hebben.

De oorzaak van ACNES is nog onduidelijk. Het kan spontaan ontstaan, plotseling of geleidelijk. Soms is er een relatie met sporten, zwangerschap of eerdere buikoperaties zoals een blindedarmoperatie, galblaasoperatie of keizersnede. Daarnaast kan ook de houding van het lichaam, en dan vooral je rug, een rol spelen bij ACNES. De informatieavond op 16 april wordt gehouden in de Ontmoetingsruimte van Ziekenhuis Amstelland.

Toegang, koffie en thee zijn gratis. Men kan zich opgeven via www.ziekenhuisamstelland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.