De gemeente zegt driehonderd, een andere woordvoerster van  de organisatie vierhonderd. In elk geval vulden zij op een paar rijen na maandag de grote zaal (nou ja, parterre dan) van de schouwburg. Alle Amstelveense scholen waren uitgenodigd, maar de groepen acht van acht ervan – waaronder Roelof Venema, Piet Hein en Rembrandt – waren gekomen. Om de improvisatievoorstelling van cabaretgroep ‘Op sterk water’ bij de wonen.

In het kader van ‘Amstelveen Ontvangt’ organiseert de gemeente twee keer per jaar een evenement om de groepen acht van de basisscholen en de brugklassen bam het voortgezet onderwijs om kinderen daarin te laten nadenken over diverse beroepen. En hoe men daarin terecht komt.

Improvisatie

Of die opzet is geslaagd met de voorstelling van ‘Op sterk Water’ is de vraag, maar er werd wel ludiek geïmproviseerd op de bühne door de drie cabaretiers, die ingingen op vragen uit de zaal en soms kinderen op het podium haalden om mee te doen. De schouwburg zou overigens om half één open gaan voor de inloop, maar de diverse onderwijzeressen die het probeerden stonden voor een dichte deur. Die ging geen minuut te vroeg en eerder te laat open, wat gezien de zonnige weersomstandigheden op het Stadsplein waar de menigte stond geen groot probleem was.

Lawaai

Oorverdovend lawaai natuurlijk in de zaal, zowel voordat de voorstelling begon als wanneer er een vraag werd gesteld en de scholieren mochten antwoorden. “Nikki” heette een van de leerlingen en voor haar werd (overigens niet rijmend) liedje geïmproviseerd. “Alles wat we doen is improvisatie, we bedenken het ter plekke”, zei cabaretier Tim Zeegers tegen zijn publiek. Hij is trouwens behalve komediant ook voorzitter van de Partij voor de Dieren en naar hij zegt een geroepen activist.

KLM

In de beroepen van hun ouders – bijvoorbeeld een computerexpert, een medewerkster van de Ned. Bank en iemand bij de KLM – zagen de leerlingen doorgaans niets. Een van de leerlingen zei advocaat te willen worden, maar hoe dat te bereiken werd door de drie acteurs op het podium niet gezegd. Wat de pret in de zaal geenszins mocht drukken.

Intussen bleken de kinderen die op de bühne werden gevraagd zeer begaan te zijn met het milieu (klimaat kwam niet één keer ter sprake) en een hekel te hebben aan plastic soep. Als er iets is wat men in de wereld zou willen veranderen, was het wel opruiming van die plastic troep in de zee.

De meeste kinderen bleken verder wel ergens geld mee te hebben verdiend. Zoals met het opruimen van een tuin voor vijf euro…

 

 

 

 

 

 

 

Volle bak bij Amstelveen ontvangt

Ruim driehonderd leerlingen waren gisteren bij ‘Amstelveen ontvangt’ in de Schouwburg. Dit keer was het de beurt aan de groepen 8 van de basisscholen. Voor hen kwam ‘Op Sterk Water’ een improvisatiecabaret-voorstelling geven over schoolkeuze, profielkeuze en beroepen. Tijdens de voorstelling lieten de cabaretiers zich deels leiden door vragen van de leerlingen wat voor een verrassende voorstelling zorgde.

Amstelveen ontvangt

Twee keer per jaar organiseert de gemeente Amstelveen het evenement ‘Amstelveen ontvangt’. Doelgroep is de groepen 8 van de basisscholen en de brugklassen van het voortgezet onderwijs. Het doel is kinderen bewust te maken van de verschillende beroepen die er zijn en welke vakken je daarvoor moet volgen.

 

1 COMMENT

  1. Niets toch zo leuk om eens naar het theater te gaan met je klasgenoten , vooral als je dan nog eens lekker kan schreeuwen af en toe. Weer eens wat anders dan taal en rekenen. Hoort er ook bij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.