Voormalig sportwethouder Peter Bot keert terug in de politiek. Hij wordt voorzitter BBA (Burgerbelangen Amstelveen) en volgt in die functie Paul van der Meer op. Het bestuur heeft Bot althans voorgedragen, maar verwacht wordt dat de leden daarmee akkoord gaan.

Peter Bot

Om gezondsredenen moest Bot bij de huidige samenstelling van de coalitie, waarop B&W steunen, verstek laten gaan, waardoor BBA werd af geserveerd. De kandidaat wethouder van die partij, de kersverse fractievoorzitter Ruud Kootker, was namelijk niet aanvaardbaar voor de twee andere coalitiepartijen, VVD en D66. Bot was voer jaar wethouder geweest, als BBA-wethouder de opvolger van John Levi. Onder Levi was Bot raadslid.

Hersteld

Tijdens de coalitiebesprekingen viel de partij van Bot wel in het pulletje, maar toen hij moest afhaken, koos men hals over de kop voor de PvdA. Die maakte trouwens ook deel uit van het vorige college.

Peter Bot zegt nu helemaal hersteld te zijn. “Ik voel me weer prima en kan me voor 100% inzetten voor bbA, dus besloot ik ja te zeggen op de vraag van het bestuur of ik Paul van der Meer wilde opvolgen”.

Contact

BbA zegt een scheiding tussen bestuur en fractie te hanteren, waarbij de


Gaby Laudy

fractie de politiek bepaalt en het bestuur zorgt voor de organisatie en de leden. Het bestuur levert desgevraagd wel steun aan de fractie. ‘Vandaar dat Peter Bot enige afstand behoudt tot de actieve politiek’, zegt de lokale partij. ‘Toch zal hij veel contact met de fractie onderhouden.’

Bot zegt op basis van zijn raadslidmaatschap en wethouderschap de fractie optimaal te willen faciliteren. “Samen met fractie, bestuur en leden wil ik de partij groter en sterker maken, zodat we wellicht weer aan een volgend college kunnen deelnemen. Als voorzitter heb je regelmatig contact met de besturen van de andere partijen en ik wil zeker de contacten tussen de diverse partijvoorzitters versterken”.

Gaby Laudy

Ook Gaby Laudy treedt toe tot het bestuur. Zij volgt Chris Smeenk op, die 25 jaar lang diverse functies bij bbA heeft vervuld. Hij trok zich vorig jaar terug wegens zijn ver gevorderde leeftijd. Laudy is anderhalf jaar lid van bbA en werkt bij het Rijksmuseum als Customer Experience Manager. De benoemingen worden volgens verwachting op de komende algemene ledenvergadering van bbA goedgekeurd. De wordt gehouden op woensdag 1 mei in het wijkcentrum De Meent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.