Vanaf vrijdag 12 april 19.30 uur is de film Grâce à Dieu te zien in Cinema Amstelveen. De film gaat over Alexandre, die een rustig leven met zijn gezin leidt, tot hij toevallig ontdekt dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt, nog steeds met kinderen werkt.

Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de Katholieke kerk bekend te maken. Ze zijn met stomheid geslagen als de hoeveelheid slachtoffers duidelijk wordt en blijkt dat het misbruik tot in de hoogste kringen binnen de kerk is verzwegen. De gevolgen van het onthulde schandaal zijn niet te overzien en zal hun levens voorgoed veranderen.

Met o.a. Melvil Poupaud, Denis Ménochet en Swann Arlaud. Regie door François Ozon. Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.