Tweeduizend omwonenden hebben dit weekend de Schiphol Burendagen van Schiphol bezocht. Zij namen een kijkje op de Zwanenburgbaan, waar Schiphol momenteel groot onderhoud uitvoert. Op de baan konden zij alles te weten komen, onder meer over baanonderhoud, vliegveiligheid en de dagelijkse gang van zaken op de luchthaven.

De buren kregen uitleg van Schiphol’s aanwezige brandweer, sneeuwvloot, ambulancedienst, vogelwachters en marshallers (iemand die met handgebaren een vliegtuig naar zijn plek loodst). Medewerkers van Heijmans en Schiphol vertelden over baanonderhoud.

Kinderen

Onder de aanwezige buren waren zo’n 850 kinderen. Die konden deelnemen aan activiteiten op de Zwanenburgbaan. Bijvoorbeeld door net als de brandweermannen en –vrouwen te proberen in dertig seconden een brandweerpak aan te trekken of een auto al marshallend door een parcours van pionnen op de Zwanenburgbaan te loodsen. Ook maakten zij met stoepkrijt een kunstwerk op het asfalt van de start- en landingsbaan.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.