Sinds de vorige directeur van het Jan van der Togt Museum de installatie akte  van Koen van Oosterwijk als ambachtsheer van de toen allang bestaande ‘ambachtsheerlijckheid Amstelreveen’ voor het voetlicht bracht, wordt om een of andere reden 25 mei als verjaardag van Amstelveen beschouwd. En die gaat men dit jaar een etmaal lang vieren, met een duidelijk overdadig PR-gehalte. Komt bij dat dit jaar 25 mei op een zaterdag valt, een voor velen vrije dag dus optimaal voor de zogenoemde citymarketing.

Flyer Programma 24H Amstelveen 2019 (1)De akte dateert van 25 mei 1399. Amstelveen gooit er op de 25ste zi’n 45 feestelijke activiteiten tegenaan om te laten zien dat zij geen slaapstad is, maar er echt wel wat valt te beleven. “Daarmee is 24H een laagdrempelig evenement voor álle Amstelveners”, roept het bestuur van de gemeente, waarin 43% van de bevolking een buitenlandse  achtergrond heeft. En wat kun je er doen op die verjaardag? Goeddeels wat je ook op andere dagen kunt doen als je zien hebt, dus kroegen en restaurants bezoeken, naar de schouwburg, de muziekschool of een van de twee musea gaan. En nog veel meer, zegt de gemeente, die met allerlei organisaties de handen ineen heeft geslagen om het feest te vieren.

Op de kaart

“We zetten Amstelveen 24 uur lang op een unieke wijze op de kaart voor onze eigen inwoners en voor nieuwsgierige bezoekers uit de regio”, zegt wethouder Floor Gordon van Economische Zaken. Volgens haar kan de stad op heel veel trots zijn. “Het belooft een bijzondere dag en nacht te worden.”

De activiteiten van ‘24H Amstelveen’ duren van zaterdag 25 mei 07.00 uur ’s ochtends tot 07.00 uur op zondag 26 mei. Men start met een ochtendexcursie door de heemparken en sluit af met een Nachtrondvaart in het Amsterdamse Bos. Wat de horeca betreft kan men bijvoorbeeld zien hoe Ron Blaauw sambal maakt, een kijkje nemen achter de schermen bij een pizzafabriek of naar het AnnA (de voormalige Annakerk) gaan.

Yoga op dak

Op het dak van hotel Cityden Up kan men yoga bedrijven, Cobra Museum heeft weer een kampeersessie  en  P60 biedt de kans Rockster voor een dag te zijn. In

de Amsteltuin valt een champagneontbijt ontbijt te genieten en verder kan men interactief gamen in de Beweegbox, naar de filmmarathon (bij mooi weer buiten) bij Theater Griffioen, Meet the Brewer in de Annakerk, met een VR-bril door het Museum Jan van der Togt lopen, lasergamen na sluitingstijd in winkelcentrum Stadshart, nachtsuppen op de Poel of voor het eerst sinds de brand de toren van de Urbanuskerk beklimmen. Festivalhart

Festivalhart

Bedrijven hebben dus ingehaakt op het feest en hopen er wat extra’s te verdienen. Op het Stadsplein de Day Foodbar bijvoorbeeld. Het Stadsplein is volgens de gemeente het ‘kloppende festivalhart van 24H Amstelveen’. Daar vindt men alle informatie over de evenementen en de locaties. Er vertrekken shuttlebusjes voor mensen die slecht ter been zijn en men kan ook een deelfiets pakken om naar de andere 24H-locaties in de stad te komen.

BV Amstelveen verzorgt twee talkshows – met de vaste presentatoren stadsdichter Matthijs den Hollander en directeur  Frans Huissen van de Vrijwilligerscentrale – over de historie van Amstelveen. “Maar wel met een humoristische insteek”, zeggen ze. Volledig programma op:

www.24h.nl/Amstelveen (vanaf 11 april)

Facebookpagina: 24H Amstelveen #24HAmstelveen

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.