Michel Veering spreekt op woensdag 17 april (19.30 uur) over zijn boek ‘Een liefde in Dresden’ bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Om ‘Een liefde in Dresden’ vertelt hij de geschiedenis van zijn ouders, Jan en Therese, die elkaar eind 1944 voor het eerst ontmoetten.

Michel Veering

Jan Veering werkte als dwangarbeider in Dresden. Therese kwam uit Oostenrijk en was half-joods. In de nacht van 13 februari 1945 brak de hel los. Met een van de grootste bombardementen van de oorlog verwoesten de geallieerden de stad. Tienduizenden mensen kwamen om. Jan en Therese zaten gevangen in een allesverzengende vuurstorm, die ze als door een wonder overleefden.

Verscheurd Europa

Na de oorlog keerden ze beiden door de puinhopen van het verscheurde Europa terug naar huis: hij naar Haarlem, zij met haar moeder via Praag naar Wenen. Jan en Therese verloren elkaar uit het oog, maar lieten elkaar niet los. Ze bleven brieven schrijven totdat ze elkaar een jaar later eindelijk terugzagen. Ditmaal voorgoed. 

Hutkoffer

Tientallen jaren later vond Michel Veering in een hutkoffer in de kelder brieven, een dagboek en enkele half verbrande foto’s. Voor het eerst las hij het dramatische verhaal van de intense liefde tussen zijn ouders die, koste wat kost, dwars tegen de grote krachten van de geschiedenis in, met elkaar verder wilden leven.  Michel Veering vertelt over het ontstaan van zijn boek en over de invloed van de geschiedenis van zijn ouders op zijn leven. Toegang: 5,00 euro inclusief koffie/thee. Aanmelden: via info@venstra.nl of 020-6419880, niet verplicht maar wel praktisch

Voor meer informatie zie www.venstra.nl/activiteiten

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.