Iedereen die gek op lezen is, geïnteresseerd is in geschiedenis en met het idee rondloopt een eigen leeskring te beginnen is op dinsdag 9 april (10.30 tot 12.00 uur) welkom in de bibliotheek aan het Stadsplein.

De Bibliotheek organiseert dan samen met stichting Senia een bijeenkomst waarin informatie wordt gedeeld over het opstarten van een leeskring rond non-fictie literatuur over geschiedenis. Senia helpt met bijvoorbeeld een literatuurlijst samen te stellen waaruit een groep elk jaar een keuze van 7 boeken maakt.

Leeswijzer

Leden van je leeskring ontvangen eind augustus bij elk boek een leeswijzer, die door deskundigen is gemaakt, specifiek voor dát betreffende boek.

Om de 5 à 6 weken komt men bij elkaar. Meestal roulerend bij de deelnemers thuis. De meeste groepen overdag, maar een groeiend aantal ook ’s avonds. Het voorzitterschap rouleert ook, er is geen vaste voorzitter of docent aan de groepen verbonden. De leeswijzers geven houvast, en de discussievragen zorgen voor diepgang. Elke groep bepaalt natuurlijk zelf hoe ze die vragen behandelen.

Gratis entree.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.