Zaterdag 6 april (20.30 uur) spelen P60 de Rootsriders, met een hommage brengen aan reggae-legende Bob Marley, bekend van hits als ‘I Shot The Sheriff’.

Rootsriders, “Europa’s beste Bob Marley tribute” volgens BBC Radio, keren dit voorjaar terug met hun nieuwe show Legend35, een ode aan ‘Legend, het beroemde verzamelalbum dat 3 jaar na de dood van Marley werd uitgebracht. Vele klassiekers van hem zijn op dit album terug te vinden, van de maatschappijkritische protestsongs als ‘I Shot The Sheriff’, ‘Get Up Stand Up’, een ‘spiritual’ als ‘Redemption Song’ tot zijn vrolijke en meer feestelijke nummers als ‘Stir It Up’, ‘Three Little Birds’ en ‘Could You Be Loved’ (en nog heel veel moois ertussenin).

Favoriete tracks

Via social media roept de band Marley-fans op hun persoonlijke favoriete Marley-tracks door te geven om zo te helpen samen het mooist denkbare eerbetoon aan Marley samen te kunnen stellen.

Sinds 2017 is de uit Sudan afkomstige Mo Ali de leadzanger van Rootsriders, nadat hij in 2015 al eens als gastzanger mee op tour was. Momenteel neemt Mo Ali een album op met de oude begeleidingsband van Bob, The Wailers (met nog drie oorspronkelijke bandleden uit de jaren zeventig).

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.