Over huurverhoging, WOZ-waarde van woningen en hoe daartegen te protesteren ging het onder meer. Maar er waren ook andere vragen. Raadslid Marina Casadei was gewapend met haar agenda om afspraken te maken. Vorige keer waren er meer mensen, zei een SP-lid. De afdeling Amstelveen van de partij hield, zoals elke maand, maandagavond een inloopbijeenkomst in wijkcentrum De Bolder.

Natuurlijk was een van de gespreksthema’s de landelijke val die de partij maakte bij de Provinciale verkiezingen. “Maar wij gaan plaatselijk gewoon door”, zei Casadei. Zowel landelijk als lokaal doet de partij er kennelijk veel aan om met de burgers contacten te houden, waar mogelijk een weg te wijzen door de bureaucratie, vragen te beantwoorden of die aan bestuurders te stellen en te bemiddelen naar overheid en andere instanties. “Jullie zitten in de nerven van de samenleving”, gaf VVD-wethouder Herbert Raat eens publiekelijk toe.

Huurverhoging

Vandaar dus de meeting van maandag. Iemand uit de buurt kwam bezwaar maken tegen het feit dat de WOZ-waarde van haar woning hetzelfde was als die van de pas gerenoveerde en verduurzaamde van haar buren. Die is toch meer waard, veronderstelde ze. Waarop zij te horen kreeg dat in feite de WOZ-waarde van elke woning in het flatcomplex van buiten af wordt bepaald. Goed, je kunt bezwaar maken.

Syrië

Ook tegen een huurverhoging, die de spuigaten uitloopt. Volgens de Woonbond is dat bij drieduizend huurders het geval. Volgens de SP kan het niet zo zijn dat het inkomen stil blijft staan en de huur steeds hoger wordt. ‘Wij zijn lokaal heel actief”, wil Casadei nog wel kwijt.

Aan een tafel zitten leden en niet-leden uit Syrië. “Dit is de Syrië-hoek”, lacht een van de mannen. Zij hebben wel wat vragen en een raadslid komt die zoveel mogelijk beantwoorden en afspraken maken. De SP is blijkbaar bij statushouders goed ingevoerd…

1 REACTIE

  1. Ook al heeft u geen binding met de SP, u kunt natuurlijk altijd terecht met vragen en opmerkingen bij hun. Vaak zijn ze in staat om u hierin de weg te wijzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.